Boktips

BÖCKER OM LEDARSKAP

TITEL / FÖRLAG
FÖRFATTARE
KOMMENTAR
The making of the leader
Navpress, 1988
Dr. J. Robert Clinton I den här boken presenterar Dr. Clinton de olika mönster som Gud använder sig av för att utveckla och forma sina ledare under ett helt liv. En mycket spännande bok som kommer att hjälpa dig att förstå mer av Guds formande i ditt liv och ledarskap.
Starting Well Barnabas Publishers 1998 Richard Clinton och
Paul Leavenworth
Den här boken är ett måste för alla nya ledare men även för dem som varit med ett tag. Den hjälper dig både att förstå vikten med att ha en bra grund att stå på som ledare men den ger dig också perspektiv på ditt ledarskap.
Connecting: the mentoring relationship you need to succed in life
Navpress 1992
Paul D. Stanley och
J. Robert Clinton
Coneccting är ett måste för varje ledare som vill avsluta sin tjänst på ett bra sätt. Att inse vikten av mentorskap inom det kristna ledarskapet är viktig för alla ledare.

 

BÖCKER OM FÖRSAMLING

 
TITEL / FÖRLAG
FÖRFATTARE
KOMMENTAR
På spaning efter framtidens kyrka
Libris 1998
Sune Fahlgren Den här boken talar om vad kyrkan är och vikten av att förstå församlingslivet för att förstå den kristna tron.
ChruchNext: Quantum changes in how we do ministry
Inter varsity press 2000
Eddie Gibbs Det här är en bok som hjälper dig att förstå samhället och dess utmaningar till församlingen. Gibbs ger också konkreta tips om hur församlingen kan bemöta dessa utmaningar.
God’s missionary people: rethinking the purpose of the local church
Baker Book House 1991
Charles Van Engen Carlitos Van Engen beskriver på ett mycket tygligt sätt vikten av att som ledare ha en tydlig förståelse för vad församlingen är och vad den har för uppgfit. En bok som är ett måste för ledare och pastorer som vill leda församlingen in i Guds syfte med sitt folk.

 


 
SwedishSpanishEnglish